12-10-08

Kastanjetocht Waasmunster 12/10/2008

Kozen we gisteren voor een tocht dicht bij huis (Moorslede), dan gingen we het vandaag verder zoeken, namelijk Waasmunster. We waren enkele weken terug in Waasmunster maar toen viel de regen met bakken uit de lucht. De streek had ons echter kunnen bekoren en we spraken toen af er terug te komen bij goed weer. Deze belofte maakten we vandaag waar en we gingen de streek van waasmunster bos en de durme vallei opnieuw bezoeken.

De Roosenbergse wandelclub gebruikte de ruime feestzaal Hoogendonck als startplaats. We verlieten de zaal langs achter en werden direct in de residentiele boswijk de Heide gestuurd. Enkele onverharde paden brachten ons langs de Heidekapel. We bleven in de residentiele wijk genieten van de natuurpaden en de imposante villas. We werden over de E17 gestuurd voor een kort intermezzo van natuurpaden aan de overzijde van de autosnelweg, maar al snel stuurde de parcoursmeester ons terug naar het heidebos om via enkele mooie wandelpaden terug de startzaal te bereiken na een mistige lus van 8 kilometer.

IMAG0001

IMAG0004

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0008

Na de innerlijke mens wat versterkt te hebben, trokken we opnieuw op pad. De mist was nog steeds aanwezig en we bleven het heidebos met ons bezoek vereren. Mooie rustige paden brachten ons langs een camping naar de oprit van de autosnelweg, waar we de baan dwarsten. Wat volgende was een enig mooie aaneenschakeling van zandwegen, eerst in het bos, vervolgens tussen de maisvelden. Genietend bereikten we het centrum van Waasmunster waar de controle na 15.4 kilomter was opgetrokken in de startzaal van enkele weken terug. We genoten er van een kom soep.

IMAG0012

IMAG0013

IMAG0014

Vanuit de controle werden de 30 kilomterwandelaars op pad gestuurd voor een lus van 7.4 kilometer. Bij de start van de lus kwam de zon de mist verdringen en ik had dan ook direct een goed gevoel. Heerlijk zandwegen langs het bos zetten ons op pad. Mijn euforie werd even getemperd door een pad dat parallel aan de E17 liep en wat geluidsoverlast bezorgde. Maar snel rondden we een vijver en werden we de Durmemeersen ingestuurd op heerlijke natuurpaden. Een impossante dreef tussen 2 vijvers nam het over en zette ons af langs de Durme. Eén woord HEERLIJK. Bij het verlaten van de durmeboorden werden we uit onze droom gerukt, want we kwamen in een klein industriezoontje. Maar snel stuurde de parcoursbouwer ons weer via enkele oordeelkundig gekozen natuurpaden naar de controle na een heerlijke lus.

IMAG0015

IMAG0017 IMAG0018

IMAG0019 IMAG0022

IMAG0021

IMAG0023

IMAG0024

In de controle rustten we wat uit, genietend in de zon. Clubleden Didier en Carine kwamen ons vervoegen op de controle en samen wandelden we de laatste 6 kilometer. Door het mooie kasteelpark liepen we naar de kerk van Waasmunster en snel bereikten we de vallei van de Durme. De parcoursbouwer stuurde ons voor enkele kilometer op het jaagpad langs de Durme. Genietend in de zon liepen we verder. Uiteindelijk verlieten we het jaagpad en werden we over oordeelkundig gekozen natuurpaden door de velden en bossen teruggeleid naar de startzaal na een meer dan degelijke tocht. In de startzaal genoten we na bij een heerlijk Roosenbergs abdijbiertje.

IMAG0025

IMAG0026

IMAG0028 IMAG0029

IMAG0032

 

 

 

18:39 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.