05-10-08

Warden Oomwandeling te Hooglede 05/10/2008


Zaterdagavond kondigde Frank Deboosere enorm slecht weer aan voor zondag. Rukwinden tot 80 km/h en mogelijkheid tot 25 liter/m2. Het oorspronkelijk plan om naar Ternat (Kruikenburg) te gaan, verdween van de menu en er werd geopteerd om dicht bij huis te blijven en het weer van zondagmorgen af te wachten.

Wanneer we wakker werden zondagmorgen viel de schade nog relatief mee en kozen we ervoor om naar Hooglede te gaan voor 30 kilometer. Na een klein halfuurtje bollen, bereikten we de startzaal. Nog parkeermogelijkheden zat, dus waren we snel op pad voor onze 30 kilometer.

We verlieten de startzaal in het centrum van Hooglede en werden langs de kerk op pad gezet. Enkele woonwijken brachten ons uit Hooglede en bij het recreatiedomein de Vossebergen. Via enkele dreven bereikten we de vijver van het domein. We liepen rond de vijver en verlieten opnieuw het domein. Onder een miezerige regen bereikten we het uitzichtpunt de Proone. Waar we een mooi zicht hadden op de uitgestrekte groentevelden. Via de proonevoetwegel en enkele verharde wegen stevenden we af op de eerste controle bij het voetbalveld. We hadden nog maar 4,8 kilometer, dus trokken we verder.

IMAG0001 IMAG0002

IMAG0003

IMAG0004

IMAG0015

Na de controle werden we op rustige verharde wegen op pad gestuurd. De 12 en 15 kilomter stappers verlieten ons. Net als we beiden dachten constant over rustige verharde wegen tussen de groentevelden te worden gestuurd, verraste de parcoursbouwer ons met een mooi natuurpad. Er werd zelfs een natuurpad, de Inkelweg, gereserveerd voor de 30 kilometerstappers alleen. Na de inkelweg dwarsten we de grote baan naar Staden en opnieuw hoofdzakelijk over onverharde wegen liepen naar Sint-Jozef (de Geite) Hooglede. Het weer en het parcours vielen niet tegen. Tijd voor een soep in de controle.

IMAG0005

IMAG0006

IMAG0007

IMAG0009

Na onze soep volgde een lus van 5,7 kilometer rond het gehucht de Geite. Bij het verlaten van de controle draaide men boven de hemelsluizen open. En het eerste deel van de lus verwaterde volledig. We werden mooi door een hoeve gestuurd, werden getrakteerd op een eigenaardig lusje over de oude spoorwegbedding en over rustige wegen teruggestuurd naar de controle. Door de hevige regenval weinig foto's van de lus.

IMAG0010

Na onze tweede pauze in de Geitehoeve wandelden we over rustige wegen terug naar Hooglede. Het bleef miezerig en de wind stak hard op. Uiteindelijk werden de rustige verharde wegen bij een boerderij ingeruild voor een vettige boerenwegel, die opklom en opnieuw het uitkijkpunt de Proone bereikte. Van hieruit liepen we over identieke wegen zoals deze morgen terug naar de controle. In de controle genoten we van een kop koffie met een heerlijk stuk taart. Nog 5,5 kilometer.

IMAG0011

IMAG0012

IMAG0014

IMAG0016

Voor het laatste stuk vertrokken we samen met alle andere afstanden over rustige wegen. Nogal snel echter werden de 15 en de 30 kilomterstappers alleen op pad gestuurd. In de gietende regen en beukend tegen de wind namen de natuurpaden de overhand. Na een karrenspoor, nam een graswegel (de Boutenkerkwegel) over.

IMAG0019

IMAG0020

IMAG0022

Het parcours kon bekoren maar de weermakers boden ons geen kans om ervan te genieten. Het was hondenweer. Na de natuur volgende enkele rustige wegen. Een boer langs de baan vraagt ons "of we geen schrik hebben van het slechte weer". Franco merktte terecht op dat hij eerder dacht welke 2 gekken lopen er hierrond. Bij Golfkarton Soenen werden we weer herenigd met de andere afstanden. We dwarsten de grote weg en werden op een privé pad langs een huis nog getrakteerd op een mooie doorsteek. Vervolgens wandelden we zig zag door een woonwijk richting aankomst. Doornat en doorwaaid bereikten we de startzaal.

IMAG0023

De tocht zelf was voor beiden niet tegengevallen, veel meer onverhard en natuur dan verwacht. Franco was echter niet te spreken van de weergoden en hoopt dat het gans de winter geen regen wordt. Ze hoopt nu al op droge koude...

IMAG0017

 

18:09 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ook ik heb een druilerige wandeling gemaakt. IK was in 'la douce France'. Prachtige wandeling 'Rando du Bois des Forts' met start in Coudekerque naar het prachtige Bergues. Echt een aanrader. De wandeling staat niet in de Marching doch vindt elk jaar plaats op de eerste zondag van oktober...www.semellesdupolder.new.fr...
Groeten

Gepost door: Ivan | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.