17-08-08

Halfoogsttocht wevelgem 15/08/2008

Vrijdagmorgen vroeg trok Krist er alleen op uit om in Wevelgem de Halfoogsttocht te wandelen. Er werd gestart vanuit het schooltje de Levensboom. Ondanks dat ik in Lauwe woon was deze startplaats voor mij onbekend. Gelukkig leidden de Mars-pijlen mij degelijk naar de startplaats en kon ik rond 7 uur al van start gaan voor het parcours van 24 kilometer.

De grootste afstanden werden dadelijk alleen op pad gestuurd en liepen langs het Duits kerkhof naar de wijk de posthoorn. Via enkele woonwijken kwamen we terug centrum wevelgem en via het voetbalveld en enkele wandelpaden bereikte ik de Leie-vallei. Een ommetje rond restaurant de abdijpoort, enkele wandelpaden en het recent aangelegde cultuurpad bracht mij in de controle in de jeugdclub ten Goudberge.

Van hieruit wandelde ik terug naar de Leie vallei. Over de brug volgde ik de Leie over het onverharde pad tot aan de brug tusen Marke en Bissegem, waar ik de Leie overstak. Op grondgebied Bissegem volgde ik even het Neerbeekwandelpad om opnieuw eventjes langs de Leie te lopen en dan de controle bij Mannavita in de industriezone in Wevelgem te bereiken.

lauwe 010707 003

Na de controle liep ik nog even door de industriezone om snel het Leiebos te bereiken die ik dwarste. Langs de oude leie-arm liep ik terug naar het centrum en via enkele woonwijken bereikte ik opnieuw de controle in het jeugdhuis.

LeieArrmWevelgem  leiewevelgem

Van hieruit was het nog 1,7km naar de aankomst. Ik liep nog even doro het stadspark en berikte snel de aankomst na een geslaagde tocht. Ik ken Wevelgem redelijk goed en al de mogelijkheden werden op deze wandeling benut. Daarbij kwam nog dat we van een heerlijk zonnetje konden profiteren, wat de tocht nog beter maakte.

 

18:36 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.