17-08-08

Dwars door de trompe Deerlijk 16/08/2008

Op zaterdag waren we weer samen op pad. De mogelijkheden op de wandelkalender waren beperkt en onze keuze viel op Deerlijk. Het was al behoorlijk druk in de feesttent als we rond 9 uur starten voor 30 kilometer.

De eerste kilometers gebruikt de parcoursbouwer om ons het dorp Deerlijk-Sint-Lodewijk te leren kennen. Na de rondleiding bood de organisatie ons een kop koffie aan. De tocht kon na deze prelude beginnen. We trokken over kleine verharde wegen naar de omgeving van de Kappaert te Zwevegem en via enkele kerkwegels kwamen we terug in Sint-Lodewijk voor een controle in de voetbalkantine.

We verlieten Sint-Lodewijk opnieuw en liepen terug richting Kappaert. We dwarsten een woonwijk, liepen even langs het kanaal, maar een grote weg zette ons af bij een ijshoeve, voor een traktaat van karnemelk. Na onze halte gingen we via Deerlijk-Station over rustige wegen naar Vichte.

Hier was na 18km een controle opgetrokken in een schooltje net naast de startplaats van Vichte-Dhron. Was het nu toeval of niet maar in de controle waren heel wat deelnemers van Vichte Dhron te vinden. Het leek wel een reunie, natuurlijk met één thema Vichte Dhron. Na de reunie en een boterhammetje trokken we op pad voor een lus van 7 kilometer die ons over verharde wegen rond Vichte liet lopen. Zeker geen uitzonderlijke lus.

Uiteindelijk liepen we over rustige wegen, soms een kerkwegel, terug van Vichte naar de starttent. Onze terugweg werd even onderbroken voor een traktaat van Bockor, maar al snel bereikten we de aankomst. Waar de reunie verder werd gezet en herinneringen werden opgehaald samen met heelwat deelnemers maar ook met medewerkers en zelfs met enkele mensen van het Rode Kruis.

Van de wandeling krijg je met onderstaande foto's een impressie.

IMAG0039

IMAG0040

IMAG0041

IMAG0042

IMAG0043

IMAG0045

IMAG0046

IMAG0049

 

19:15 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.