07-08-08

Dag 6 Wiltz-Bettendorf 40,2km 30/07/2008

Na de moeilijke dag van gisteren en de slechte nacht had ik wat schrik voor de volgende etappe. We werden direct door het centrum van Wiltz gestuurd. We kwamen voorbij  aan de gekende toren, voorbij het gemeentehuis en het kasteel en doken via een pad omlaag het bos in. In het bos was een filmploeg aan het werk, de organisatie kon gelukkig alles regelen dat we toch door het bos konden wandelen.

IMAG0083

Het parcours was prachtig. Klim en daalwerk in het bos brachten ons bij de rivier de Wahl en terug omhoog naar Nocher waar bij de kapel de eerste controle was opgetrokken. We hadden een prachtig uitzicht over de ganse regio. Ik raakte op pad met Thierry Le Pin, een wandelaar uit Le Mans. Was het nu zijn aanwezigheid of het gesprek dat we samen hadden, maar de kilometers vlogen voorbij.

foto 87 foto 88

IMAG0085

Prachtige vergezichten, mooie bosdoorsteken... het ene volgde het andere op. Het was heerlijk wandelen. Na een pittige afdaling bereikten we de Sure en het dorpje Dirbach. Odette en Farnco hielden hier controle. Een mooi en rustig plekje...Franco genoot ervan de rust.

Wij moesten verder en werden direct de put uitgestuurd. We klommen  door het bos over de Kuelbierg. Boven verlieten we het bos maar werden over verharde wegen nog hoger gestuurd. Prachtige panorama's later bereikten we de Napoleonsknäppchen, waar er een boom van Napoleon staat (505 m), maar waar ook de Rode Kruisploeg verkleed als Napoleon een vliegende controle optrok.

foto 92 foto 94

foto 96 IMAG0097

 

Na die controle bereikte we al snel Bourscheid en na een kleine afdaling langs het "chateau" ook snel samen met Thierry de middagpauze. De voormiddag en de 20km waren  voorbij gevolgen. Bij de middagpauze hadden we een prachtig zicht op Bourscheid Plage en de omgeving.

foto 98 foto 99

Van bij de soep daalden we verder af en bereikten opnieuw de Sure in Michelau. We dwarsten de Sure en klommen door het bos van Bürden. Ik voeld mij goed en trok even door. Na de controle in Bürden daalden we heel mooi via het Hingerpad naar Erpaldange. Dit stukje parcours kwam mij bekend voor uit de tweedaagse van Diekirch.

In Erpeldange gingen we opnieuw over de Sure, wat betekende opnieuw klimmen. Dit maal een korte maar zeer hevige klim op de verharde weg namelijk de Goldknapp. Boven links en direct weer links en we waren bij de volgende controle.

foto102 foto 103

Na de controle daalden we af naar Diekirch. We kwamen voorbij de startplaats van de tweedaagse en liepen opnieuw over de Sure. Op het jaagpad langs de Sure wandelden we tussen de campings, met de vele Nederlandse toeristen, naar Gilsdorf.

foto104 foto 106

Odette en Franco hadden er een controle opgetrokken onder de brug. Veel volk op de controle en allen samen wandelen we de laatste 3,5km samen naar Bettendorf. Ik had een heel goede dag vandaag op een enig mooi parcours, voor mij één van de mooiste dagen. Relatief vroeg bereik ik Bettendorf. Het dagelijks ritueel van opblazen van matrassen, douchen, dorstlessen....kon zijn gang gaan maar vandaag had ik ook wat tijd om wat uit te rusten van de voorbije dagen op mijn matras in de zeer ruime slaapzaal. Franco komt laat terug want ze had de laatste controle, maar ze had tussendoor wat tijd gehad om even Diekirch te bezoeken en dat maakte veel goed.

 IMAG0107

20:46 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.