07-08-08

Dag 5 Masbourg-Wiltz 63,5km 29/07/2008

De laatste lange etappe, volgens de organisatie iets minder zwaar dan gisteren. Ondanks het klein zaaltje in Masbourg hadden we beiden toch goed geslapen. We wandelden over de rivier de Masblette en werden direct getrakteerd op een stevige klim naar Mormont en vandaar daalden we naar Fourneau St Michel, een soort bokrijk in het waals gewest, waar de eerste controle was.

Van hieruit doken we een lange laan in het bois Roi Albert I in. Na een tijdje deze laan te volgen passeerden we een riviertje op enkele stenen en begonnen we aan een stevige beklimming. Ik voelde direct dat ik me vandaag niet zo goed voelde als de voorbije dagen. De voorbije kilometers en de weinig slaapuren begonnen zijn tol te eisen. Ik was dan ook blij als ik de top van de helling bereikte bij de grote weg van Barriere de Champlon naar Saint-Hubert, waar het Rode Kruis ons van spijs en drank voorzag.

IMAG0069 IMAG0070

Na de controle gingen we verder door bois st.-Hubert om zo door verschillende bergmoerassen de controle bij Laneuville au Bois te bereiken.

Na de controle werd het parcours wat rustiger. Het klim- en daalwerk verminderde even en we kregen een tijdje rustige verharde wegen. Tijd om wat op adem te komen en het ritme terug te zoeken. Dat lukte wonderwel en we dwarsten de N4 en bereikten via een klim de controle in Roumont, opgetrokken door Odette en Franco bij de kerk.

IMAG0071 IMAG0072

Na de controle klommen we op een heerlijke wijze het "bois de Herbaimont" in. Een mooi natuurpad bezorgde ons boven een heerlijk uitzicht. We verlieten het bos en daalden over verharde wegen af naar Givroulle en klommen opnieuw om de middagpauze in Givry te bereiken.

foto 73 foto 74

foto 76 foto 77

foto 79

Na de soep wandelden we tussen de dorpjes Rouette en Champs over mooie natuurpaden tot bij een meertje. Van hieruit begon een klim over een moeilijk bewandelbaar karrenspoor naar de controle in Hemroulle.

foto 80

Van hieruit vermindert de pracht van het parcours even. We ronden over rustige wegen Bastogne om uit te komen bij het memorial Mardasson. Dit memoriaal is het teken van de erkentelijkheid van het Belgische volk aan het Amerikaanse leger en aan zijn geallieerden voor hun bijdrage tot de bevrijding van Europa. Bij dit memoriaal was een controle opgetrokken op de parking.

Na de controle volgden we de oude treinbedding, nu fiets/voetpad Ravel voor 18km tot in Wiltz. Ik nam enkele foto's in het begin van het pad en verloor de voeling met het groepje waar ik bij was. Alleen trok ik verder richting Wiltz. De vermoeidheid sloeg keihard toe en het werd harken richting Wiltz. Ik ontmoette langs de Ravel enkele clubleden op toeristische uitstap, liet mijn heuptas achter bij controle van Franco op 12km, maar niets mocht baten. Het tempo stokte en mijn scheenbeen begon zelfs pijn te doen. Op 2 km van het einde werd ik bijgehaald door Frans en Marie-Paule en samen met hen bereikte ik het eindpunt in het glasrijke lyceum in Wiltz, na een voor mij loodzware dag.

 IMAG0081 IMAG0082

Het was er binnen in de klaslokalen zeer warm en ik zocht 2 plaatsen in de gang, jammer genoeg dicht bij het toilet. Een verkeerde keuze van plaats en de warmte bezorgden ons beiden een slechte nacht. Wat wordt het morgen?

19:02 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.