04-08-08

Dag 1 Vichte-Ghislenghien 51,8 km 25/07/2008

Eindelijk was het zo ver en vertrokken we om 7u stipt vanuit de stringe te Vichte. Over rustige wegen verlieten we Vichte en tussen Ingooigem en Otegem wachtte Franco ons op in de eerste controle. De controles in deze tocht worden steeds verzorgd door een camionette met 2 personen, die al het nodige bij hen hebben zoals fris drinken, versnaperingen, stoelen, tafels. Franco bezette samen met Odette zo een camionette en moesten de wandelaars 2 tot 3 maal per dag bevorraden.

Na de eerste controle trokken we naar de wijk Rugge (Avelgem) waar we de Schelde verstaken en oost-Vlaanderen bereikten. Al snel beklommen we de Kluisberg en wandelden we door het Kluisbos.

IMAG0001 IMAG0003

We verlieten het kluisbos en wandelden over rustige wegen via Amougies naar de controle in Russignies. Onverharde wegen brachten ons naar de eerste middagpauze voor de kerk in Saint-Sauveur. Tijd voor soep en enkele heerlijke boterhammen.

IMAG0004 IMAG0005

IMAG0006 IMAG0007

Na Saint-Sauveur beklommen we "les monts" waar we een prachtig zicht hadden op Ronse.

IMAG0008

We wandelden verder door "Le pays des collines". Door het bois de Leuze, over La Houssiére en door het bois Lefevere naar het vroegere museum van de Tour de France, waar Franco weer controle hield.

IMAG0009

Na de controle liepen we door een golvend landschap van Oeudighien naar Ostiches. Waar op het gezellig pleintje opnieuw een controle voorzien was. De terrasjes op het plein nodigden ons uit, maar we konden aan de lokroep weerstaan en gingen verder.

IMAG0010

Rustige verharde wegen brachten ons via Rebaix naar de overnachtingsplaats in Ghislenghien. De Hall omnisport "La couterelle" was onze verblijfplaats, een ruime sporthalle waar voldoende plaats was. Franco had haar eerste dag ook goed overleefd en besprak samen met haar collega de te volgen weg voor de volgende dag.

IMAG0013

12:04 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.