23-07-08

vichte dhron 2008

Al voor de derde maal organiseren de mensen van het organistiecomité Vichte Dhron samen met wandelclub de textieltrekkers uit Vichte een achtdaagse wandeltocht in. Er wordt vertrokken in Vichte en er wordt gestapt tot Dhron, een dorpje aan de Moezel in Duitsland. De totale afstand is 415 kilometer. Dit overbruggen ze in 8 dagen. Er wordt hoofdzakelijk gekozen voor kleine dorp- en veldwegen. Het parcours is volledig uitgepijld zodanig dat iedereen zijn eigen tempo kan stappen. Een groep medewerkers zorgen voor de nodige bevoorradingen en verzorging. Slapen gebeurd in sporthallen en/of scholen op een luchtmatras of veldbed. Hieronder vind je een idee van de af te leggen etappes.

Vrijdag 25/07/2008 : Vichte - Ghislenghien : 51km

Zaterdag 26/07/2008 : Ghislenghien - Les Bons Villers : 61km

Zondag 27/07/2008 : Les Bons Villers - Profondeville : 48km

Maandag 28/07/2008 : Profondeville - Masbourg : 63km

Dinsdag 29/07/2008 : Masbourg - Wiltz (LUX) : 63km

Woensdag 30/07/2008 : Wiltz (LUX) - Bettendorf (LUX) : 41km

Donderdag 31/07/2008 : Bettendorf (LUX) - Helenenberg (DUI) : 44km

Vrijdag 01/08/2008 : Helenenberg (DUI) - Dhron (DUI) : 45km

Het was dan ook al een tijdje een droom van mezelf om daar eens aan deel te nemen. Franco zag het zitten dit jaar om als medewerker mee te gaan, dus moest ik er niet lang over nadenken om mij in te schrijven.

Vrijdag ga ik dus van start samen met 85 wandelaars. U zult dan ook vanaf 03/08/2008 een verslag per dag kunnen vinden op onze blog. Zowel van mijn wandelavonturen, maar ook van Franco haar avonturen als medewerker. Ze staat iedere dag in voor de bevoorrading van de wandelaars onderweg op het parcours. Samen met een andere vrouw krijgen ze een camionet ( met alle voorzieningen stoelen, tafels, frigo, bevoorradingen, drank,...) en een routebook ter beschikking van de organisatie. Ze moeten er dan ook voor zorgen op het juiste tijdstip op de juiste plaats te zijn.

Tot binnenkort...

 

10:21 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-07-08

Witsoonetocht te Krombeke 21/07/2008

Op de nationale feestdag organiseren de Witsoonestappers tradtiegetrouw hun wisselbekertocht uit het piepklein dorpje Krombeke, nabij Poperinge. Ze organiseerden vandaag voor de 23ste maal, niet dat we er van toen bij waren maar het begint bij ons een traditie te worden om op 21 julie te Krombeke te wandelen. Zo gebeurde het vandaag ook weer.

Men had voor vandaag het beste weer van het weekend aangekondigd. Maar wanneer we Krombeke 's morgens bereikten blies er een gure wind en zat de hemel vol met dreigende wolken. De regenjas en de paraplu bleven net zoals de voorbije dagen een trouwe partner en dit in de maand juli.

Direct de start wandelden we in een wijde boog rond Krombeke en bereikten na een zestal kilometer de omgeving van de abdij Sint-Sixtus in Westvleteren. Het was nog te vroeg om het wereldvermaarde bier te proeven, dus trokken we verder.

IMAG0106 IMAG0107

Rustige wegen brachten ons na de abdij aan de rand van het bos. We wandelden enig mooi door het bos en volgden eventjes het Sint-Sixtuswandelpad. Bij de splitsing van de 15-20 en 25-30, werden we als 30 kilometerwandelaar nog dieper het bos ingestuurd. We kregen midden in het bos even uitleg over de V1 in West-Vleteren, maar de natuurpracht nam de bovenhand. Genietend  bereikten we de wijk Canada waar we het bos verlieten. Direct werden we het privédomein De Lovie ingestuurd. De Lovie is een centrum waar men mentaal gehandicapte mensen opvangt en begeleidt. We dwarsten dit mooie domein en bereikten de controle na een heerlijk mooi stuk op de wijk 't Vogeltje.

IMAG0109

IMAG0110

IMAG0114

IMAG0115

Na de controle maakten we kennis met de andere zijde van het Loviedomein. Het GR-pad nam ons nu op sleeptouw richting Proven. De tocht bleef bekoren en langs enkele hopvelden, typisch voor de streek, bereikten we enig mooi de controle na 18km in het centrum van Proven.

IMAG0116

IMAG0117

IMAG0119

IMAG0122

In Proven werden de 30 kilometerwandelaars apart op pad gestuurd voor een lus van een zestal kilometer. Een lus die ons liet zien dat we hier in een landbouwstreek zaten. De tarwe- en maisvelden wisselden elkaar af. In de lucht verdween de zon en namen de dreigende wolken de overhand en de wind ging nog steviger blazen. Het decor werd kompleet gemaakt door de Cats- en de Casselberg op de achtergrond en de kerktorens van Houtkerque, Haringe, Roesbrugge,...maar uiteindelijk werd Franco het meest gechameerd, niet door het decor, maar door 2 kalfjes aan de rand van de weg. Doorwaaid bereikten we na onze landelijke lus opnieuw de controle in Proven.

IMAG0123

Een mooie kerkwegel zette ons op pad na de controle in Proven. Rustige wegen brachten ons terug naar Krombeke. We kregen nog een tentcontrole op 2 kilometer van het einde. Na de controle kregen we nog een mooie natuurdoorsteek die ons op de rand van het dorpje Krombeke bracht en ook snel in de startzaal, na een geslaagde tocht. Jammer dat de weergoden nog steeds niet beseffen dat we de maand juli zijn....Laat ons hopen op beter weer.

IMAG0124

20:03 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kom wandelen in West-Vlaanderen De Panne 19/07/2008

De provinciale commissie van West-Vlaanderen organiseerde in De Panne op zaterdag 19/07/2008 hun jaarlijkse wandeling. Verschillende leden uit de commissie wisten dat ik goed vertrouwd ben met De Panne en vroegen mij een parcours te maken voor deze tocht. IK ging dan ook op hun vraag in. Ik moest mij niet bekommeren om de organisatie, alleen een parcours maken. Een juiste startplaats vinden en een controle vinden had bij hen nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk kwam alles goed en kon er gewandeld worden op 19/07/2008.

IMAG0069

We verbleven in De panne, dus was het ook logisch dat we gingen wandelen. Wel eigenaardig als je het parcours al kent op voorhand. Daar ik moeilijk een oordeel kan vellen over mijn eigen parcours. Vind je hier een korte beschrijving van het parcours en enkele foto's.

De wandeling van 21 km bestond uit een lus van 7km en één van 14km (met één controle in die lus). De lus van 7km bracht de wandelaars naar de zeedijk. Hier wandelden we eerst door de Dumontwijk. Deze wijk is een architecturale en geklasserde zone met typische villa's in cottagestijl. Na de doorsteek over veel wandelpaden van deze wijk bereikten we de zeedijk. Die volgden we naar de prachtige Esplanade, de plaats waar Leopold I ooit België betrad. Van hieruit bleven we de kustlijn volgen en via het zeilwagencentrum bereikten we de westhoekverkaveling. Een wirwar aan wandelpaden bracht ons door de verkaveling en aan de rand van het Calmeynbos. Een boswegel bracht ons terug naar de startzaal.

IMAG0104 IMAG0105

De lus van 14km startte bij het verlaten van de startzaal direct met een doorsteek van de Oosthoekduinen.

 

IMAG0070

IMAG0071

Een pad op de rand van de Oosthoekduinen bracht ons bij de sporthal. We dwarsten de weg en liepen door het Kerkepannebos. Bij het verlaten volgden we een recent geopende natuurweg om de villawijk van Sint-Idesbald te bereiken. We passeerden het museum Delvaux en dwarsten de wijk.

IMAG0074

IMAG0075

We verlieten de wijk en wandelden door de Noordduinen, die we volledig dwarsten. Een afwisseling van verharde en onverharde wegen bracht ons opnieuw bij het Kerkepannebos, die we nu langs de andere zijde doorwandelden om de controle op het voetbalveld van De Panne te bereiken.

IMAG0077

IMAG0079

IMAG0081

Na de controle dwarsten we de weg en volgden we het Artiestenpad. Een pad die de natuurlijke grens vormt tussen de oosthoekduinen en de Polders. We dwarsten de weg en bereikten het Calmeynbos die we volgden tot aan de ingang van het Westhoek natuurreservaat, met 344 ha het oudste openbare natuurreservaat van Vlaanderen, opgericht in 1957. In de volksmond ook gekend als de Sahara van De Panne. We bleven op de zijkant van het reservaat en volgden het grenspad tot aan de uitkijktoren, waar we opnieuw het Calmeynbos indoken. Van waaruit talrijke boswegels ons terugbrachten naar de startzaal.

IMAG0090

IMAG0091

IMAG0092

IMAG0101

IMAG0102

19:25 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-08

Walk De Haan 13/07/2008

De weerspecialisten hadden het beste weer voorspeld voor de kust dit weekend. We beslisten dan ook ons weekend aan de kust door te brengen en het wandelaanbod aan de kust te bekijken. De Hanestappers, een voor ons onbekende club en relatief jong in het wandelgebeuren, organiseerde hun walk en bood een parcours aan tot 30km. De vele duinbossen in de omgeving van De Haan bepaalde onze keuze.

Een ruime sporthal deed dienst als startzaal. Na de nodige plichtplegingen vertrokken we voor het parcours van 30km. We werden direct de polders ingestuurd en liepen naar Vosseslag. We verlieten Vosseslag via een fietspad, door het natuurreservaat Ter Heyde en bereikten Bredene. Een eentonige verharde weg bracht ons terug naar de controle in Vosseslag. Na een niet zo denderd stuk van 6,9km.

IMAG0045

Direct na de controle werd ons enthousiasme wel de hoogte ingejaagd, want we werden direct het Klemkerks duinbos ingestuurd. We dwarsten het bos volledig en bereikten het centrum van De Haan. Bij de gekende tramhalte dwarsten we de Koninklijke baan en werden de typische villawijken ingestuurd. De parcoursbouwer wilde ons laten zien waarom De Haan verkozen werd tot mooiste dorp van West-Vlaanderen. De villawijken begeleidden ons tot op de zeedijk. Het was er lekker druk. Wandelaars en zonnekloppers op het strand deden ons inzien dat het verlof voor de deur staat. De zeedijk in De Haan wordt niet gedomineerd door een skyline van hoge appartementsgebouwen en dit heeft wel zijn charme. We liepen een tijdje over de zeedijk en werden vervolgens opnieuw de villawijken ingestuurd, richting centrum en de controle in de gemeenteschool.

IMAG0050 IMAG0053

IMAG0054 IMAG0056

Na de controle wandelden we door woonwijken terug de polders in. Een fietspad langs een rustige weg bracht ons terug naar de rand van het duinbos en de omgeving van Sunparks. Bij de splitsing werd de 21km het duinbos ingestuurd en moesten wij verder langs een drukke weg. We bleven maar hopen om ook het duinbos te mogen betreden maar de parcoursbouwer weigerde ons over de mooie uinodigende wandelwegen te sturen. Integendeel hij stuurde ons terug de polders in. En via een wijde boog bereikten we de grote weg Brugge-Wenduine. Op het fietspad langs deze drukke weg liepen we naar het centrum van Wenduine. De controle was wel gezellig opgetrokken in een mini-golfterrein. We konden er gelukkig op het terras wat genieten van de zon.

Na de controle toonde de parcoursbouwer ons de troeven van Wenduine... de zeedijk, de winkelstraat, het marktplein en de molen. Bij de molen dwarsten we de Koninklijke Baan opnieuw en werden we uiteindelijk beloond voor ons geduld en het Wenduins duinbos ingestuurd. Op een zeer mooie wijze, waarvan onderstaande foto's getuige zijn, werden we teruggestuurd naar centrum De Haan en de gemeenteschool.

IMAG0061

IMAG0062

IMAG0063 IMAG0064

IMAG0068

Na ons laatste controle lag er nog een stuk van 1,9 kilometer op ons te wachten. Enkele centrumstraten gevolgd door een woonwijk en een mooi pad langs het voetbalveld brachten ons terug naar de startzaal.

Mindere en mooie stukken wisselden elkaar vandaag af op deze tocht. We hadden er iets meer van verwacht. We zullen proberen de mooie passages te onthouden en de minder mooie stukken te vergeten. Zo eindigen we met een postief noot....Niet te vergeten het weer was vandaag buiten alle verwachtingen zeer goed en zonnig in De Haan. Hopelijk houdt de zon de komende dagen stand.

IMAG0055

 

18:09 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-07-08

Voettocht te Lauwe 06/07/2008

Onze eigen club, de 12 uren van Lauwe, richtte vandaag hun wisselbekertocht in. De startzaal is op 500 meter van ons deur. Het was dan ook logisch dat we vandaag kozen voor hun tocht. We  planden de maximale afstand van 35 kilomter te stappen.

Rond 8 uur gingen we van  start in de nieuwe startzaal, de jongensschool van Lauwe. We werden direct langs de voetbalvelden van WS Lauwe gestuurd en bereikten 't Kraaiveld. Van hieruit hadden we een heel mooi zicht op de streek rond Moeskroen en Noord-Frankrijk. We verlieten 't Kraaiveld op een mooi onverhard pad aan de rand van een bos. We zetten koers richting de industriezone LAR via enkele oordeelkundig gekozen paden. Snel waren we door de zone en over de E17. Even denken we terug aan de nare avonturen van vorige week, maar de parcoursbouwer verdringt deze ideeen snel door ons over enkele zeer mooie natuurpaden te sturen. Rustige verharde wegen brengen ons richting Moeskroen. We doorkruisten het natuurdomein Bois Fichaux en bereikten na 8,5km de cafecontrole in Chez le Pitbull in Moeskroen.

IMAG0023 IMAG0025

IMAG0026 IMAG0027

Rustige wegen leidden ons uit Moeskroen en al snel bereikten we opnieuw het vlaams gewest op grondgebied Aalbeke. Enkele kerkwegels zetten ons af bij een stuk natuurpunt. We doorkruisten dit mooie stukje natuur en werden door een prive domein prachtig op pad gezet naar de tweede controle.

IMAG0028

IMAG0029

Vanuit de tweede controle kregen we een lus 8,8km voor de voeten. We werden opnieuw over de E17 gestuurd en namen de beklimming naar het monument de sjouwer. Langs de sjouwer kabbelde de wandeling rustig verder richting Aalbeke. We liepen opnieuw richting Moeskroen, maar de parcoursbouwer verraste ons met een mooie natuurdoorsteek langs een tarweveld. Op de grens met Moeskroen volgden de natuurpaden elkaar snel op. Ze leidden ons dan ook naar het centrum van Aalbeke, dat we volledig dwarsten om een nieuw aangelegd natuurreservaat te bereiken. We verkenden dit volledig en bereikten opnieuw de controle. We waren 24km ver.

IMAG0030

IMAG0032

IMAG0035Enkele boterhammen en een frisse cola bezorgden ons nieuwe kracht in de controle. Tijd om de rest van het natuurreservaat te verkennen. We werden ook volledig rondgeleid in dit recent aangelegd domein. Na deze mooie zwerftocht bereikten we het station van Lauwe. We kregen een rustige verharde weg naar de Bramier, waar we de spoorweg dwarsten en opnieuw de natuur indoken. We bereikten opnieuw de rand van Lauwe en enkele stapwegels begeleidden ons naar de volgende controle. Nog 4,6km.

IMAG0037

IMAG0038

We verlieten de controle via enkele woonwijken. We werden door het CM getrakteerd op een appeltje. De wandelpaden volgden elkaar op. De parcoursmeester leidde ons naar de Leie vallei. We volgden door een mooie dreef eventjes de Leie en werden door de wijk Opstal naar het centrum en de startzaal teruggestuurd.

IMAG0044

Een bruine leffe zorgde voor een waardige afsluiter van een leuke wandeldag. Het zonnetje samen met wat wind zorgden voor een heerlijk weertje. De parcoursbouwer deed de rest. We zijn er weer klaar voor om de werkstress van de komende week te bekampen. Tot de volgende...

 

18:23 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |