21-07-08

Witsoonetocht te Krombeke 21/07/2008

Op de nationale feestdag organiseren de Witsoonestappers tradtiegetrouw hun wisselbekertocht uit het piepklein dorpje Krombeke, nabij Poperinge. Ze organiseerden vandaag voor de 23ste maal, niet dat we er van toen bij waren maar het begint bij ons een traditie te worden om op 21 julie te Krombeke te wandelen. Zo gebeurde het vandaag ook weer.

Men had voor vandaag het beste weer van het weekend aangekondigd. Maar wanneer we Krombeke 's morgens bereikten blies er een gure wind en zat de hemel vol met dreigende wolken. De regenjas en de paraplu bleven net zoals de voorbije dagen een trouwe partner en dit in de maand juli.

Direct de start wandelden we in een wijde boog rond Krombeke en bereikten na een zestal kilometer de omgeving van de abdij Sint-Sixtus in Westvleteren. Het was nog te vroeg om het wereldvermaarde bier te proeven, dus trokken we verder.

IMAG0106 IMAG0107

Rustige wegen brachten ons na de abdij aan de rand van het bos. We wandelden enig mooi door het bos en volgden eventjes het Sint-Sixtuswandelpad. Bij de splitsing van de 15-20 en 25-30, werden we als 30 kilometerwandelaar nog dieper het bos ingestuurd. We kregen midden in het bos even uitleg over de V1 in West-Vleteren, maar de natuurpracht nam de bovenhand. Genietend  bereikten we de wijk Canada waar we het bos verlieten. Direct werden we het privédomein De Lovie ingestuurd. De Lovie is een centrum waar men mentaal gehandicapte mensen opvangt en begeleidt. We dwarsten dit mooie domein en bereikten de controle na een heerlijk mooi stuk op de wijk 't Vogeltje.

IMAG0109

IMAG0110

IMAG0114

IMAG0115

Na de controle maakten we kennis met de andere zijde van het Loviedomein. Het GR-pad nam ons nu op sleeptouw richting Proven. De tocht bleef bekoren en langs enkele hopvelden, typisch voor de streek, bereikten we enig mooi de controle na 18km in het centrum van Proven.

IMAG0116

IMAG0117

IMAG0119

IMAG0122

In Proven werden de 30 kilometerwandelaars apart op pad gestuurd voor een lus van een zestal kilometer. Een lus die ons liet zien dat we hier in een landbouwstreek zaten. De tarwe- en maisvelden wisselden elkaar af. In de lucht verdween de zon en namen de dreigende wolken de overhand en de wind ging nog steviger blazen. Het decor werd kompleet gemaakt door de Cats- en de Casselberg op de achtergrond en de kerktorens van Houtkerque, Haringe, Roesbrugge,...maar uiteindelijk werd Franco het meest gechameerd, niet door het decor, maar door 2 kalfjes aan de rand van de weg. Doorwaaid bereikten we na onze landelijke lus opnieuw de controle in Proven.

IMAG0123

Een mooie kerkwegel zette ons op pad na de controle in Proven. Rustige wegen brachten ons terug naar Krombeke. We kregen nog een tentcontrole op 2 kilometer van het einde. Na de controle kregen we nog een mooie natuurdoorsteek die ons op de rand van het dorpje Krombeke bracht en ook snel in de startzaal, na een geslaagde tocht. Jammer dat de weergoden nog steeds niet beseffen dat we de maand juli zijn....Laat ons hopen op beter weer.

IMAG0124

20:03 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.