13-07-08

Walk De Haan 13/07/2008

De weerspecialisten hadden het beste weer voorspeld voor de kust dit weekend. We beslisten dan ook ons weekend aan de kust door te brengen en het wandelaanbod aan de kust te bekijken. De Hanestappers, een voor ons onbekende club en relatief jong in het wandelgebeuren, organiseerde hun walk en bood een parcours aan tot 30km. De vele duinbossen in de omgeving van De Haan bepaalde onze keuze.

Een ruime sporthal deed dienst als startzaal. Na de nodige plichtplegingen vertrokken we voor het parcours van 30km. We werden direct de polders ingestuurd en liepen naar Vosseslag. We verlieten Vosseslag via een fietspad, door het natuurreservaat Ter Heyde en bereikten Bredene. Een eentonige verharde weg bracht ons terug naar de controle in Vosseslag. Na een niet zo denderd stuk van 6,9km.

IMAG0045

Direct na de controle werd ons enthousiasme wel de hoogte ingejaagd, want we werden direct het Klemkerks duinbos ingestuurd. We dwarsten het bos volledig en bereikten het centrum van De Haan. Bij de gekende tramhalte dwarsten we de Koninklijke baan en werden de typische villawijken ingestuurd. De parcoursbouwer wilde ons laten zien waarom De Haan verkozen werd tot mooiste dorp van West-Vlaanderen. De villawijken begeleidden ons tot op de zeedijk. Het was er lekker druk. Wandelaars en zonnekloppers op het strand deden ons inzien dat het verlof voor de deur staat. De zeedijk in De Haan wordt niet gedomineerd door een skyline van hoge appartementsgebouwen en dit heeft wel zijn charme. We liepen een tijdje over de zeedijk en werden vervolgens opnieuw de villawijken ingestuurd, richting centrum en de controle in de gemeenteschool.

IMAG0050 IMAG0053

IMAG0054 IMAG0056

Na de controle wandelden we door woonwijken terug de polders in. Een fietspad langs een rustige weg bracht ons terug naar de rand van het duinbos en de omgeving van Sunparks. Bij de splitsing werd de 21km het duinbos ingestuurd en moesten wij verder langs een drukke weg. We bleven maar hopen om ook het duinbos te mogen betreden maar de parcoursbouwer weigerde ons over de mooie uinodigende wandelwegen te sturen. Integendeel hij stuurde ons terug de polders in. En via een wijde boog bereikten we de grote weg Brugge-Wenduine. Op het fietspad langs deze drukke weg liepen we naar het centrum van Wenduine. De controle was wel gezellig opgetrokken in een mini-golfterrein. We konden er gelukkig op het terras wat genieten van de zon.

Na de controle toonde de parcoursbouwer ons de troeven van Wenduine... de zeedijk, de winkelstraat, het marktplein en de molen. Bij de molen dwarsten we de Koninklijke Baan opnieuw en werden we uiteindelijk beloond voor ons geduld en het Wenduins duinbos ingestuurd. Op een zeer mooie wijze, waarvan onderstaande foto's getuige zijn, werden we teruggestuurd naar centrum De Haan en de gemeenteschool.

IMAG0061

IMAG0062

IMAG0063 IMAG0064

IMAG0068

Na ons laatste controle lag er nog een stuk van 1,9 kilometer op ons te wachten. Enkele centrumstraten gevolgd door een woonwijk en een mooi pad langs het voetbalveld brachten ons terug naar de startzaal.

Mindere en mooie stukken wisselden elkaar vandaag af op deze tocht. We hadden er iets meer van verwacht. We zullen proberen de mooie passages te onthouden en de minder mooie stukken te vergeten. Zo eindigen we met een postief noot....Niet te vergeten het weer was vandaag buiten alle verwachtingen zeer goed en zonnig in De Haan. Hopelijk houdt de zon de komende dagen stand.

IMAG0055

 

18:09 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb genoten van jullie wandelverslag

Gepost door: noortje | 17-07-08

De commentaren zijn gesloten.