06-07-08

Voettocht te Lauwe 06/07/2008

Onze eigen club, de 12 uren van Lauwe, richtte vandaag hun wisselbekertocht in. De startzaal is op 500 meter van ons deur. Het was dan ook logisch dat we vandaag kozen voor hun tocht. We  planden de maximale afstand van 35 kilomter te stappen.

Rond 8 uur gingen we van  start in de nieuwe startzaal, de jongensschool van Lauwe. We werden direct langs de voetbalvelden van WS Lauwe gestuurd en bereikten 't Kraaiveld. Van hieruit hadden we een heel mooi zicht op de streek rond Moeskroen en Noord-Frankrijk. We verlieten 't Kraaiveld op een mooi onverhard pad aan de rand van een bos. We zetten koers richting de industriezone LAR via enkele oordeelkundig gekozen paden. Snel waren we door de zone en over de E17. Even denken we terug aan de nare avonturen van vorige week, maar de parcoursbouwer verdringt deze ideeen snel door ons over enkele zeer mooie natuurpaden te sturen. Rustige verharde wegen brengen ons richting Moeskroen. We doorkruisten het natuurdomein Bois Fichaux en bereikten na 8,5km de cafecontrole in Chez le Pitbull in Moeskroen.

IMAG0023 IMAG0025

IMAG0026 IMAG0027

Rustige wegen leidden ons uit Moeskroen en al snel bereikten we opnieuw het vlaams gewest op grondgebied Aalbeke. Enkele kerkwegels zetten ons af bij een stuk natuurpunt. We doorkruisten dit mooie stukje natuur en werden door een prive domein prachtig op pad gezet naar de tweede controle.

IMAG0028

IMAG0029

Vanuit de tweede controle kregen we een lus 8,8km voor de voeten. We werden opnieuw over de E17 gestuurd en namen de beklimming naar het monument de sjouwer. Langs de sjouwer kabbelde de wandeling rustig verder richting Aalbeke. We liepen opnieuw richting Moeskroen, maar de parcoursbouwer verraste ons met een mooie natuurdoorsteek langs een tarweveld. Op de grens met Moeskroen volgden de natuurpaden elkaar snel op. Ze leidden ons dan ook naar het centrum van Aalbeke, dat we volledig dwarsten om een nieuw aangelegd natuurreservaat te bereiken. We verkenden dit volledig en bereikten opnieuw de controle. We waren 24km ver.

IMAG0030

IMAG0032

IMAG0035Enkele boterhammen en een frisse cola bezorgden ons nieuwe kracht in de controle. Tijd om de rest van het natuurreservaat te verkennen. We werden ook volledig rondgeleid in dit recent aangelegd domein. Na deze mooie zwerftocht bereikten we het station van Lauwe. We kregen een rustige verharde weg naar de Bramier, waar we de spoorweg dwarsten en opnieuw de natuur indoken. We bereikten opnieuw de rand van Lauwe en enkele stapwegels begeleidden ons naar de volgende controle. Nog 4,6km.

IMAG0037

IMAG0038

We verlieten de controle via enkele woonwijken. We werden door het CM getrakteerd op een appeltje. De wandelpaden volgden elkaar op. De parcoursmeester leidde ons naar de Leie vallei. We volgden door een mooie dreef eventjes de Leie en werden door de wijk Opstal naar het centrum en de startzaal teruggestuurd.

IMAG0044

Een bruine leffe zorgde voor een waardige afsluiter van een leuke wandeldag. Het zonnetje samen met wat wind zorgden voor een heerlijk weertje. De parcoursbouwer deed de rest. We zijn er weer klaar voor om de werkstress van de komende week te bekampen. Tot de volgende...

 

18:23 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.