10-06-08

Spiegeltocht Ieper 10/06/2008

De spiegelstappers, een voor ons onbekende club, organiseerde vandaag hun spiegeltocht in Ieper. Het zeer mooie weer bracht ons op het idee om de streek rond Ieper nogmaals te bewandelen. We starten net naast Meubelen Crack in een klein zaaltje voor 17.8km.

IMAG0019

We werden door de parcoursbouwer direct naar Zillebekevijver gestuurd, die we volledig rondden. Via een stukje verdronken weiden bereikten we de vestingen en langs de muur werden we op verrassende wijze opnieuw naar de startzaal gestuurd voor de eerste controle.

Na onze stempel kregen we een rondje rond 't Eiland. Vervolgens werden we op de Rijselpoort gestuurd. We volgden een stukje de Vesten en bereikten de 2de controle in lokaal de Spiegel.

rijselpoort tortelbos

Nu volgde een lus van 8,1 km. We werden via  een stukje vesten naar het station geleid. De Dikkebusseweg en uiteindelijk een stukje vaart Komen-Ieper zetten ons af in de wijk Ter Olmen. Van daaruit bereikten we snel het Tortelbos dat we volledig rondden. Na het bos en opnieuw een stuk vaart Komen-Ieper bereikten we opnieuw de verdronken weiden en snel ook opnieuw het lokaal de Spiegel.

Na de laatste controle liepen we onder de vesten, over de nieuwe wandelbrug en door het hoornwerk subliem terug naar de startzaal.

Opnieuw een geslaagde tocht. Alle troeven van de stad Ieper werden in deze wandeling op tafel gelegd. Alleen jammer dat de parcoursbouwer zich misrekend had in de afstanden (wat hij eerlijk toegaf). De GPS-wandelaars hadden 20,8km op hun teller ipv 17,8km. Maar door het mooie weer en het prachtig parcours werd dit door de meeste wandelaars met de mantel der liefde bedekt.

19:14 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.