15-05-08

vakantie op tenerife

Wie onze wandelverhalen volgt, zal de komende dagen onze avonturen moeten missen. We vertrekken namelijk 17/05/2008 tot en met 24/05/2008 op vakantie naar Tenerife.

Vorig jaar waren we er ook. Van 2 van de mooiste wandelingen die we er toen maakten namelijk BARRANCO DEL INFIERNO en de MASCA-kloof vind je hieronder foto's.

Tot binnenkort

IMAG001300

IMAG0016

 

IMAG0015

IMAG002500

IMAG0027

IMAG003200

IMAG0034

 

IMAG0035

IMAG003600

IMAG0037

 

19:51 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-08

50km van Stekene 11/05/2008

We kozen om  in het pinksterweek-end, samen nog eens een 50km te wandelen. Stekene was ons de voorbije jaren steeds bevallen en dus was de keuze gauw gemaakt.

We logeerden in De Panne, dus was het een eindje bollen naar Stekene. Het was dan ook rond 6u30 toen we er aankwamen in een opvallend rustige startzaal. Was hier niet veel volk? Of was iedereen al weg, schrik van de aangekondigde warmte? Na een lekkere ontbijtkoek en een pot koffie vertrokken we rond 7 uur.

De 50km wandelaars moesten direct een ommetje maken en werden getrakteerd op een extra controlekaart, zodanig dat de organistie geen t-shirt zou uitreiken op het einde van de tocht aan iemand die geen 50km wandelde. Na dit korte intermezzo kwamen we op de spoorwegbedding en al snel langs de Moervaart. Het was er rustig en stil. De opkomende zon begeleidde ons, terwijl we tuurden naar een opstijgende luchtballon. Plots moetsen we Moervaart dwarsen en kwamen we in de Fondatie van Boudelo. In dit natuurgebied kregen we mooie bosdoorsteken en onverharde paden.

IMAG0001 IMAG0002

 

We verlieten deze natuurzone in Sinaai waar we in de controle achter een tankstation letterlijk konden bijtanken. Geen tijd voor rust we moeten verder.

De parcoursbouwer stuurt ons het Leebrugpad op, die ons langs een kanaal stuurt. Een leuk brugje en een uitnodigende terras aan 't Kaisershof (het is nog te vroeg...) onderbreken het lange rechte pad langs het kanaal.

IMAG0003 IMAG0004

IMAG0005 IMAG0006

Het pad zet ons af bij de Coudenbormbrug, die we dwarsen, om via enkele kasseiweggetjes en een stukje spoorwegbedding de controle in Klein-Sinaai te bereiken. Tijd voor wat rust.

Van hieruit loopt het parcours hoofdzakelijk door het bos (oa het Wullebos) naar Moerbeke waar ons de volgende controle wacht.

IMAG0007 IMAG0008

 

IMAG0010 IMAG0011

Blijkt dat we na de controle in Moerbeke een lus van 9.1 km moeten wandelen. Het is dan ook logisch dat we in de controle veel bekenden zien. Velen zijn vroeg gestart en al terug van de lus. Het is ook tijd om de inwendige mens wat te versterken.

Na de controle worden we getrakteerd op een vliegende controle (de lus is aleen voor de 50km wandelaars) en bereiken we al gauw het Heidebos. We lopen eerst een hele tijd op de rand om vervolgens er in te duiken en de expressweg te bereiken. Van daaruit nemen we een kaarsrechte dreef die ons afzet op de rand van Moerbeke. Al gauw bereiken we weer de controle. We zijn 32km ver en het is snikheet. Schaduw en een Ice-tea brengen soelaas.

IMAG0013 IMAG0014

IMAG00150 IMAG0016

Na de controle worden we door het centrum van Moerbeke  en langs het kanaal gestuurd, waar we genieten van de speciaal aangelegde terrassen langs het water. We bereiken opnieuw de Coudenbormbrug en worden op een andere wijze naar de controle in Klein-Sinaai gestuurd. Franco verzorgt wat de voeten, want die geraken wat verhit door de grote warmte. Nog 11km.

Enkele mooie zandwegen brengen ons terug richting Stekene waar we in de Bergstraat nogmaals rusten om de laatste 6km aan te vatten.

SV102094

De laatste 6 kilometer hebben niet veel meer om het lijf. Meestal verharde wegen brengen ons terug naar het stadspark van Stekene en al snel ook in de aankomstzaal. De hitte en het vervelend laatste stuk beginnen zijn tol te eisen bij Franco, maar ze houdt kranig stand.

We mogen dan ook direct onze welverdiende t-shirt in ontvangst nemen. Nog één bij om in de wandelkast te leggen zegt Franco terwijl ze van een heerlijke bruine ename geniet.

We praten nog wat na met collega wandelaars en we zijn het er allen over eens. Het was een leuke dag en een mooi parcours (voor ons wat te veel rechte stukken om over zeer mooi te spreken) maar we blikken toch allemaal met heimwee terug naar de Smokkelaarstochten die doorgingen aan de andere zijde van de expressweg, op en over de grens met Nederland.

 

19:06 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-05-08

3de dag 100km van Ieper 04/05/2008

Goed nieuws vandaag, Franco is er weer bij. De slotdag van de 100km heeft een tocht van 31.5km in petto. We verwachten de Palingbeek en omgeving. Gelukkig is de zon van bij de start weer aanwezig.

Vestingen Rijselpoort

We worden weer langs de vestingen gestuurd, maar worden bij de Rijselpoort nu de Verdronken weiden ingestuurd. Het is genieten van de zon en de natuurpracht. Langs de Kazerne bereiken we de Vaart Komen-Ieper en al snel worden de 30km stappers alleen op pad gestuurd richting Voormezele. We dwarsen Voormezele en worden op rustige wegen richting Wijtschate gestuurd waar we in een forellenvisserij na 10km genieten in het zonnetje op een terras.

Na de controle lopen we rond de Kraters van Wijtschate en genieten we van de vergezichten. De kerken van Nieuwkerke, Wulvergem en de speciale kerk van Mesen duiken op aan de horizon.

IMAG0040 IMAG0041

Net als we het centrum van Wijtschate bereiken, stuurt de parcoursbouwer ons verrasend naar links en wat verder naar rechts het bos in.

IMAG0038 IMAG0042

IMAG0043 IMAG0044

We verlaten na onze zeer mooie bosdoorsteek het bos via enkele mooi paden die uitmonden in de controle in Wijtschate, halfweg de tocht. Wandelaars vinden altijd wel ergens een plaatsje om te rusten en te genieten......

IMAG0045

Na onze verdiende rust wandelen we over rustige wegen, die even onderbroken worden door een stukje bos, naar Hollebeke. Café de Welkom is de traditionele controle in het dorpje. Na de controle zet de vaart Komen-ieper ons af in de Palingbeek die we volledig dwarsen om uiteindelijk in het bezoekerscentrum nogmaal te rusten op 5 kilometer van het einde. De organistie biedt er ons opnieuw een ijsje aan. Het zonnetje bezorgt de meeste wandelaars een zalig gevoel en velen blijven dan ook rustig zitten op het binnenplein van de controle.

IMAG0019 IMAG0020

Na de controle wandelen we langs het Molenbos en via een mooie wegel terug naar het centrum van Zillebeke om vervolgens langs Zillebekevijver terug te wandelen naar de startzaal.

De 100 km van Ieper zitten er op. Het was een heerlijk wandelfestijn. Mooie parcours, goeie bevoorrading, heerlijk zomerweer en een streek die rust uitstraalt... Zeker voor herhaling vatbaar.


 

21:41 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

2de dag 100km van Ieper 03/05/2008

Franco beslist nog een dagje van de zon te genieten aan zee. Ik start dus alleen rond 7u50 voor de volle 50km. De organisatoren kondigen deze dag als de koninginnerit aan met beklimmingen van de West-vlaamse en Frans-Vlaamse heuvels. Ik kijk dan ook met spanning uit wat men ons te bieden heeft. We worden na de start langs de Ieperse vestingen gestuurd en bereiken al snel het station. De Dikkebusseweg en de wijk ter Olmen wijzen de weg naar het recent toegankelijk gemaakt 'Tortel-speel-bos'. Dat we volledig doorkruisen om de eerste controle te bereiken bij Dikkebusvijver.

vijver2 vijver3

Na de controle lopen we langs de vijver in een heerlijk zonnetje. We verlaten de vijver en lopen richting Kemmel. Net wanneer we de Kemmelberg goed in het vizier krijgen stuurt men ons de andere zijde uit richting De Klijte.

IMAG0024 IMAG0025

Via enkele mooie onverharde paden bereiken we De Klijte. Net voor het dorp worden we links gestuurd en via een stevige afdaling en dito beklimming bereiken we de grote weg. Deze begeleidt ons naar een mooi natuurpad dat uitmondt boven op de Scherpenberg. Via een zeer mooie doorsteek bereiken we de controle in hoeve 'van Meenen'. Direct na de controle bereiken we de rand van Loker en de voet van de Rode berg. We lopen rond de berg en beklimmen via een mooi verhard pad de Vidaigneberg. Als we uiteindelijk denken toch naar de top van de zwarte berg te gaan, worden de 50km stappers niet naar boven gestuurd maar rechtsaf richting Westouter.

IMAG0026 IMAG0027

IMAG0030 IMAG0031


Na de afdaling richting Westouter in de soldatenstraat (toepasselijk voor deze tocht). Klimmen we opnieuw om een zeer mooi zicht te krijgen op Rode, Zwarte maar ook Catsberg. Deze beklimming mondt uit op het Rodebergwandelpad, die ons in Frankrijk brengt. Na een stevige weideklim komen we aan in de controle. Een partytent op de flank van de Zwarteberg fungeert als controle, maar biedt ook een adembenemend mooi uitzicht.

Na de controle duiken we eventjes het bos in en dalen we af. We hebben een mooi zicht op de franse gemeente St-Jans-Cappel.

IMAG0033 IMAG0034

We dalen af tot bij St-Jans-Cappel om vervolgens opnieuw naar boven te klimmen, eerst verhard later door het bos onverhard. Als beloning ligt de controle boven op de Zwarte berg in café "Aux Touristes" waar veel wandelaars genieten van een welbekende Picon.

Ik laat de Picon echter voor wat het is en trek direct verder. We verlaten direct de grote weg en trekken onverhard onder de kabelbaan naar de voet van de Molenberg en vervolgens door een enig mooi stukje natuur, langs de Douvebeek richting Loker. We wandelen niet tot in Loker maar achterdoor en bereiken op een hoeve de volgende controle.

Na de controle lopen we richting Dranouter en worden we opnieuw getrakteerd op heerlijke natuurdoorsteken.

IMAG0036 IMAG0037

 

Eenmaal de omgeving van Dranouter bereikt, verminderen de onverharde wegen. Waarschijnlijk werd de parcoursbouwer geremd door de Rally van de Monteberg en gaat de tocht verder over meestal verharde wegen en niet over maar langs de Kemmelberg. We bereiken dan ook op deze wijze Kemmel. Tijd voor een cola met  nog 10km te gaan.

Bij het verlaten van Kemmel krijgen we nog een mooie dreef voorgeschoteld maar vervolgens moeten we het stellen met kleine rustige wegen. We bereiken dan ook zonder veel problemen Voormezele. Van waaruit we de laatste 3 kilometer aanvatten. We passeren de Kazerne en worden opnieuw op een ijsje getrakteerd en lopen via de vestingen terug naar de startzaal die we rond 14u50 opnieuw bereiken. Een bruine Tongerlo lest mijn dorst na de inspanning. Het is genieten van het zonnetje op de terras aan de startzaal.

De koninginnerit heeft mij bekoord. Jammer van de laatste 15 kilometer, anders konden we spreken van een zeer mooie tocht. Maar ik hoor dat de organistoren morgen ook nog mooie stukken in petto hebben. Dus kijken we opnieuw met verlangen uit naar morgen...

21:17 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1ste dag 100 km van Ieper 02/05/2008

Het was van 2002 geleden dat we nog eens de 3 dagen van de 100km van Ieper hadden gewandeld, daarom kozen we om de streek rond Ieper nog eens met een bezoekje te vereren.

Op de eerste dag was franco door omstandigheden er niet bij en trok ik alleen op pad. De nieuwe startzaal de Fenix lag er rustig en verzorgd bij toen we vrijdagmorgen van start gingen. We werden vakkundig rond de camping van het jeugdcentrum geleid en bereikten al snel de rand van Ieper. Een klein padje bracht ons bij Zillebeke vijver. Het was dan ook genieten van de zonsopgang op onze tocht rond de vijver.

IMAG0019IMAG0020

Na onze tocht langs de vijver werden we door het rustige Zillebeke gestuurd en enkele kleine verharde wegen brachten ons bij de eerste controle bij het canadees monument Hill 62.

Na de controle bereikten we al gauw de rand van de gasthuisbossen. We liepen richting Bellewaerde. Bij het verlaten van het bos had ik mij al verzoend met het feit dat we straks langs de grote weg moesten wandelen, toen de parcoursbouwer ons verrassend door een boerderij stuurde en via een onverhard pad liet afdalen tot bij het militair kerkhof van de Hoge Crater. Van daaruit liep een onverhard pad naar de grote weg die we dwarsten en langs de kapel van de Hoge Crater liepen we de Bellewaerdestraat in. Halfweg de straat werden we opnieuw de natuur ingestuurd om op een prachtige wijze kennis te maken met een zeer mooi stukje natuur de Begijnbossen. Bij het verlaten van het bos trakteerde de organisatie ons op water en yoghurt.

IMAG0021IMAG0022

Na het bos brachten rustige wegen ons langs het Bellewaerde park. We liepen tussen de akkers door een boerderij naar het chalet park van de Nonnebossen. Opnieuw verraste de parcoursbouwer mij door tussen de huizen een voor mij onbekend pad op te zoeken. Dit pad mondde uit op een mooie vijver de we volledig ronden. Na de vijver liepen we langs de Nonnebossen naar het Doelbos dat we volledig doorkruisten om aan te komen op controle 3 in cafe de Dreve.

IMAG0023IMAG0034

Na de controle ging het over rustige verharde wegen naar Geluveld, waar op de everzwijnhoek de volgende controle lag. Van hieruit was het 10.5km naar de volgende controle. Het was dan ook een stuk om duimen en vingers van af te likken. Dwars door de gasthuisbossen, de vierlingen met zijn kraterputten, de omgeving van het zwarte leen met zijn veel draaipoortjes kruiden dit prachtig stuk natuur. We bereikten in een heerlijk zonnetje de controle in Zillebeke.

IMAG0022IMAG0024

 

Na de controle kregen we nog een ijsje aangeboden en liepen we via de andere zijde van de vijver terug naar de startzaal. De eerste dag was reuze meegevallen. We keken dan ook met spanning uit wat we de volgende dag ging brengen.....En er werd voor morgen nog beter weer aangekondigd.

20:11 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |