13-05-08

50km van Stekene 11/05/2008

We kozen om  in het pinksterweek-end, samen nog eens een 50km te wandelen. Stekene was ons de voorbije jaren steeds bevallen en dus was de keuze gauw gemaakt.

We logeerden in De Panne, dus was het een eindje bollen naar Stekene. Het was dan ook rond 6u30 toen we er aankwamen in een opvallend rustige startzaal. Was hier niet veel volk? Of was iedereen al weg, schrik van de aangekondigde warmte? Na een lekkere ontbijtkoek en een pot koffie vertrokken we rond 7 uur.

De 50km wandelaars moesten direct een ommetje maken en werden getrakteerd op een extra controlekaart, zodanig dat de organistie geen t-shirt zou uitreiken op het einde van de tocht aan iemand die geen 50km wandelde. Na dit korte intermezzo kwamen we op de spoorwegbedding en al snel langs de Moervaart. Het was er rustig en stil. De opkomende zon begeleidde ons, terwijl we tuurden naar een opstijgende luchtballon. Plots moetsen we Moervaart dwarsen en kwamen we in de Fondatie van Boudelo. In dit natuurgebied kregen we mooie bosdoorsteken en onverharde paden.

IMAG0001 IMAG0002

 

We verlieten deze natuurzone in Sinaai waar we in de controle achter een tankstation letterlijk konden bijtanken. Geen tijd voor rust we moeten verder.

De parcoursbouwer stuurt ons het Leebrugpad op, die ons langs een kanaal stuurt. Een leuk brugje en een uitnodigende terras aan 't Kaisershof (het is nog te vroeg...) onderbreken het lange rechte pad langs het kanaal.

IMAG0003 IMAG0004

IMAG0005 IMAG0006

Het pad zet ons af bij de Coudenbormbrug, die we dwarsen, om via enkele kasseiweggetjes en een stukje spoorwegbedding de controle in Klein-Sinaai te bereiken. Tijd voor wat rust.

Van hieruit loopt het parcours hoofdzakelijk door het bos (oa het Wullebos) naar Moerbeke waar ons de volgende controle wacht.

IMAG0007 IMAG0008

 

IMAG0010 IMAG0011

Blijkt dat we na de controle in Moerbeke een lus van 9.1 km moeten wandelen. Het is dan ook logisch dat we in de controle veel bekenden zien. Velen zijn vroeg gestart en al terug van de lus. Het is ook tijd om de inwendige mens wat te versterken.

Na de controle worden we getrakteerd op een vliegende controle (de lus is aleen voor de 50km wandelaars) en bereiken we al gauw het Heidebos. We lopen eerst een hele tijd op de rand om vervolgens er in te duiken en de expressweg te bereiken. Van daaruit nemen we een kaarsrechte dreef die ons afzet op de rand van Moerbeke. Al gauw bereiken we weer de controle. We zijn 32km ver en het is snikheet. Schaduw en een Ice-tea brengen soelaas.

IMAG0013 IMAG0014

IMAG00150 IMAG0016

Na de controle worden we door het centrum van Moerbeke  en langs het kanaal gestuurd, waar we genieten van de speciaal aangelegde terrassen langs het water. We bereiken opnieuw de Coudenbormbrug en worden op een andere wijze naar de controle in Klein-Sinaai gestuurd. Franco verzorgt wat de voeten, want die geraken wat verhit door de grote warmte. Nog 11km.

Enkele mooie zandwegen brengen ons terug richting Stekene waar we in de Bergstraat nogmaals rusten om de laatste 6km aan te vatten.

SV102094

De laatste 6 kilometer hebben niet veel meer om het lijf. Meestal verharde wegen brengen ons terug naar het stadspark van Stekene en al snel ook in de aankomstzaal. De hitte en het vervelend laatste stuk beginnen zijn tol te eisen bij Franco, maar ze houdt kranig stand.

We mogen dan ook direct onze welverdiende t-shirt in ontvangst nemen. Nog één bij om in de wandelkast te leggen zegt Franco terwijl ze van een heerlijke bruine ename geniet.

We praten nog wat na met collega wandelaars en we zijn het er allen over eens. Het was een leuke dag en een mooi parcours (voor ons wat te veel rechte stukken om over zeer mooi te spreken) maar we blikken toch allemaal met heimwee terug naar de Smokkelaarstochten die doorgingen aan de andere zijde van de expressweg, op en over de grens met Nederland.

 

19:06 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

50km Stekene Beste krist en Franco,

Het was prettig om jullie nog eens te zien. Voor mij en de wandelvrienden was het ook een mooie 50km.
Nu zaterdag ga ik naar Masbourg.
veel wandelplezier, en sucses met de site.

sportieve groeten
Steven
WSC Langdorp

Gepost door: Steven WSC Langdorp | 14-05-08

De commentaren zijn gesloten.