16-04-08

stekseltocht moorsele 13/04/2008

Na de mindere ervaring van gisteren, kiezen we toch weer voor een tocht dicht bij huis. Veel bekenden binnen de club en het idee dat we de finale van Parijs-Roubaix willen zien, sturen ons richting Moorsele, het geboortedorp van Krist.

In de mooie omgeving van het kasteel en de kerk gaan we van start.

MoorseleKasteel452MoorseleKerktorenWebsite296679

We kiezen vandaag voor de 20 kilometer en worden direct over de Heulebeek gestuurd. Door enkele woonwijken bereiken we het noordelijk gedeelte van de gemeente. Enkele leuke paadjes afgewisseld met rustig kleine verharde wegen brengen ons op de grens met Rollegem-Kapelle. Een mooi stuk onverhard op het Oosthoevepad en een mooie kerkwegel brengen ons naar het centrum en de controle te Rollegem-Kapelle. Tijd voor koffie en veel bekende gezichten in de controle.

Rustige wegen zetten ons af op de spoorwegbedding (Roeselare-Menen) die we volgen tot in Ledegem en de volgende controle. Een fris lente zonnetje begeleidt ons en laat ons genieten van de eerste lentebloesems.

Na de controle blijven we de spoorwegbedding volgen tot op de Kezelberg. Van waaruit we via een wirwar aan kleine wegen de terugweg naar het centrum van Moorsele aanvatten. In het centrum stuurt de parcoursbouwer ons via enkele woonwijken en dito wandelpaden op een verrassende manier terug naar de startzaal.

We hadden er van genoten. Het was een leuk tochtje en we waren klaar om Paris-Roubaix te volgen....Enkele uren later genoten we nog meer van ons tochtje door de mooie overwinning van Tom Boonen.

Ons wandelweek-end zat er weer op. We kijken reikhalzend uit naar volgende zaterdag want we hebben grote plannen. Tot .....

18:46 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.