14-04-08

skobiaktocht ardooie 12/04/2008

Aangezien we nog weinig bij de Spartastappers gingen wandelen en dat onze laatste ervaring met deze club, de spokentocht, meegevallen was, kozen we om bij hen de 30 kilometer te wandelen.

club391

Goed aangebrachte mars en parkeerpijlen lieten ons al snel een parkeerplaatsje vinden. De startzaal en zijn omgeving waren heel kleurig aangekleed en alles zag er piekfijn verzorgd uit. We konden dan ook snel van start gaan.

We verkenden eerst een stukje centrum van Ardooie en werden direct hierna met de 30 kilometer apart op pad gestuurd. Een lus over kleine verharde wegen bracht ons weer bij de andere afstanden en snel in de eerste controle in Koolskamp.

Na de controle passeerden we de kerk van Koolskamp en werden we vervolgens een lange weg opgestuurd richting Egem. We passeerden een kasseiweg met steenbakkerij Desimpel (doet ons even terugdenken aan ons avonturen van vorige week) en dwarsen de grote baan Kortrijk-Brugge. We lopen door een graszodenkwekerij en krijgen zowaar net voor het binnenkomen van Pittem een mooi onverhard padje. Na dit padje bereiken we na een 11-tal kilometer de controle in Pittem. Tijd voor koffie.

Hier staat een lus van 7,3 kilometer op het menu. Een totaal overbodige lus over beton, beton en nog eens beton. We zijn dan ook blij als we via een tunneltje opnieuw het centrum van Pittem en de controle bereiken.

Het volgend stuk brengt ons terug naar Koolskamp. Om u een idee te geven... Eerst langs een grote weg, dan een klein baantje parallel aan een expressweg, de grote baan Kortrijk-Brugge opnieuw dwarsen, een kleine verharde weg met veel verkeer en een grote baan brengen ons terug naar Koolskamp. Tot overmaat van ramp begint het te regenen....Tijd om zoveel tegenslag met een biertje weg te spoelen.

Na de controle zowaar een wandelpad van 100 meter naar een woonwijk en vervolgens kleine verharde wegen.... tot in de startzaal.

De spartastappers trakteren ons in de startzaal op 2 overheerlijke pannekoeken. Van hun startzaal, controleposten, bediening, prijzen,.... niks dan lof maar hun parcours is aan verandering toe. Ik weet dat de streek niet zo veel te bieden heeft maar bijna niks onverhard?....waarom niet domein 't Veld gebruiken? .....Al smaakten de pannekoeken, we bleven als wandelaar op onze honger zitten.

13:19 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.