25-03-08

Dwars door de Frontstreek Ieper

Was ik zaterdag alleen op stap vandaag zondag 25/03/2008 is Franco er opnieuw bij als we in het VTI van Ieper van start gaan voor 26 kilomter dwars door de Frontstreek. Een tocht georganiseerd door wandelclub Nooit Moe Boezinge.

De tocht trekt zich rustig op gang in het oostelijk deel van de stad Ieper om na een tweetal kilometer op de mooie markt van Ieper uit te monden. Het sein om het niveau van de tocht direct te verhogen. We piepen even naar de Lakenhallen maar worden de andere kant uitgestuurd namelijk richting de Menenpoort.

meensepoort320

Gekend voor zijn lastpost en zeker niet onbekend bij de vele Britse toeristen. Dit merken we dan ook al, zondagmorgen 9u30 en nu lopen er hier al een tiental Engelse toeristen rond met hun fototoestel. Maar we zijn er niet om te... maar wel om te wandelen en dat maakt de parcoursmeester duidelijk. Hij stuurt ons door het Hoornwerk over een mooi stukje natuur met enkele modderige stroken. Van hieruit kregen we een eerste mooi zicht op de in de zon badende Vaubanvastingen rond Ieper.

Vestingen

We besluiten dan ook unaniem Ieper is toch een mooi stadje. En deze woorden komen steeds terug in onze gedachten als we eerst langs en vervolgens op de vestingen wandelen.

Onze droom wordt even onderbroken voor de controle in het parochiaal centrum in de Sint-Pieterswijk, maar herbegint als we bij de Rijselpoort

Rijselpoort

de andere zijde van de vestingen worden opgestuurd. Zo bereiken we in het zonnetje, nu en dan vergezeld van een fris windje, via de wandelpaden op de vestingen de zijkant van het station en worden we richting Dikkebus uitgestuurd.

Rustige wandelwegen brengen ons langs het Frezenbergklooster naar het vijverbeekpad. Dit mooi pad langs de vijverbeek begeleidt ons tot op de grote weg een 500 meter voor de controle in Dikkebus na 13 kilometer. Waar we genieten van een lekker kopje soep.

Een lus van 6 kilometer staat nu op ons menu. Na het centrum van Dikkebus worden we niet richting vijver uitgestuurd maar naar de andere zijde. Waar rustige wegen ons afzetten bij een mooie weidedoorsteek. De hemel kleurt zwart, het zonnetje heeft plaats gemaakt voor onweersdreiging. Hoe  lang houden we het nog droog? Maar de pracht van de tocht doet ons de onweersdreiging vergeten en leidt ons terug naar het centrum van Dikkebus

zicht1-350


Nu worden we wel richting Dikkebusvijver gestuurd. Een mooie kerkwegel zet ons af aan de vijver. We lopen langs de vijver tot aan een brugje en een mooi pad dat uitmondt aan de deur van de controle. Een laatste maal rusten om straks de laatste 6 kilomter aan te vatten.

vijver2
 

Het laatste stuk begint met rustige wegen en laat ons vervolgens de rest van het vijverbeekpad zien. Om te eindigen met de wandelpaden in de woonwijk voor het VTI te Ieper. Het is stilletjes begin regenen, maar dit deert ons niet. We hebben genoten van deze tocht.

Meestal zijn de tochten bij deze club zeer verzorgd (zeker de controles) maar nu was het parcours ook nog af. Tevreden trokken we terug richting kust, waar we de rest van het weekend zullen doorbrengen.

vijver3

 

 

18:46 Gepost door krist in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.